יום שני, 18 במרץ 2013

לחמניות לפסח ...

לחמניות לפסח ואופן ההכנה...



ל- 15 לחמניות....
1 1/2 כוסות קמח מצה
1/2 כפית פלפל שחור
4 ביצים
1 1/2 כוסות מים 
3/4  כוס שמן קנולה או רגיל
כפית מלח או קצת פחות
אופן ההכנה:
להרתיח את המים ולהוסיף את השמן, פלפל שחור והמלח, לערבב היטב עד שיתחיל להתגבש לגוש אחד להוריד מהאש ולאחר כ- דקות להתחיל להוסיף את הביצים אחד אחד ולערבב היטב ובמהירות עם כף עץ.
לחמם את התנור ל-180 מעלות להרטיב ידיים עם שמן ולהוסיף לתבנית עם נייר אפייה עיגולים  קטנים של התערובת כאשר הידיים שלנו רטובים במעט שמן. להכניס לתנור ולאפות כ-20 דקות להוריד את הטמפרטורה  ל-160 מעלות ולהמשיך לאפות עוד כ-15 דקות לכבות את התנור ולהשאיר את הלחמניות בפנים לפחות 8-10 דקות.
טיפ שלי לתערובת אפשר להוסיף 3 שיני שום כתושים וזה יהיה לחמניות שום וזה גם מעדן יקירי..

טיפ נוסף שלי: יש אפשרות להוסיף לתערובת גבינה מגוררת על פומפייה עמק  100 גרם + 100 גרם גבינה בולגרית. ולהשתח.
להגיש עם סלט חיי גאורגי וחמאה לצידו...

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה