יום שלישי, 11 ביוני 2013

עלי גפן ממולאים באורז

עלי גפן ממולאים באורז







20 עלי גפן מושרים במים רותחים כדי להוציא מהם את המרירות.
1 1/2 כוסות אורז
1 כפית מרק עוף
מלח ופלפל לפי הטעם...
4 כפות שמן זית
1/2 ליטר מים כדי לכסות את עלי גפן הממולאים.
3 כפות מיץ מלימון טרי
1 לימון פרוס 
 
אופן ההכנה:

לקחת על עשרים חתיכות של עלי הגפן 1 1/2 כוסות אורז כפית מרק עוף וכף שמן זית חצי כפית מלח לערבב ולהביא לחצי בישול עם כוס 1 מים זכרו אסור שהאורז יהיה מבושל לגמרה... לאחר מכן תתחילו למלא את עלי הגפן כשהצד המבריק כלפי מטה כשאתם מגלגלת שיראו את הצד המבריק. תעבירו את עלי הגפן לסיר עמוק תוסיפו חצי ליטר  מים מהולים במעט   מרק עוף ושליש כפית מלח, או ציר עוף 3 כפות שמן זית ושימו על האש תוסיפו לעלי גפן 3 כפות של מיץ לימון וכמה פרוסות של  לימון זה כל הסיפור בשלו במשך 15 דקות ותורידו מהאש... 


טיפ כסו את עלי הגפן בצלחת למשקל כדי שהעלים לא יתחילו לצוף....





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה