יום חמישי, 27 ביוני 2013

עוגת שזיפים ותפוחים עם קינמון...

עוגת שזיפים ותפוחים עם קינמון.



מצרכים לעוגה:
לבצק: 
5 ביצים מופרדים חלמונים וחלבונים
50 גרם מחמאה קרה חתוכה לקוביות 
1 1/4 סוכר
1 סוכר וניל  
מעט רום
1 אבקת אפייה 
1 1/2 קמח

מצרכים לפרות:
1 תפוח פרוס לפרוסות 
3  שזיפים חתוכים לפרוסות
2 כפות סוכר 
מעט קינמון

  
אופן ההכנה:
להקציף את החלמונים ולהוסיף 1/2 כוס סוכר
להוסיף את החמאה 
סוכר וניל ורום
להוסיף בהדרגה אבקת אפייה ואת הקמח
לשמן תבנית ולהעביר עליו את הבלילה המוכנה 


לסדר מעל הבלילה את הפרות ולפזר את הסוכר 
לאפות בתנור בטמפרטורה של 170 מעלות כ-10 דקות
להוציא מהתנור ולהוסיף מעל את הקצף ושוב להכניס
לתנור ...



לאפות לפחות 25 דקות  בטמפרטורה של 140 מעלות 
לכבות את התנור להמתין עוד כ-10  דקות להוציא מהתנור
לחתוך ולהגיש. טעים ומיוחד עד מאוד....זו עוגה שמשתבחת 
עם הזמן למחר הוא יהיה יותר טעים אפילו...








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה