יום רביעי, 19 ביוני 2013

קבאב בטורטייה בתוספת רוטב פלפל עם שום ועם בצל חריף אש.

קבאב בטורטייה בתוספת רוטב פלפל עם שום ועם בצל חריף אש.


מצרכים לקבאב
500 גרם בשר עגל או בקר טחון
1 בצל גדול קצוץ דק + 4 שיני שום כתושים 
1 כף בהרט ישראלי או כוסברה יבשה טחונה
1/2/ כפית פלפל שחור 
1 כפית פלפל פפריקה אדומה
15 גבעולי כוסברה קצוצים דק
15 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק
1/2 כפית מלח או לפי המליחות הרצוי לכם
2 כפות שמן זית
1חלבון ביצה 
לערבב כול המצרכים ולהניח במקרר כ- 20 דקות מכוסה כדי שהטעמים יתערבבו.
לאחר מכן להכין על מנגל או לפרוס נייר אפייה על התבנית להכניס לתנור שחומם
מראש על 200 מעלות על מצב של גריל ולטגן משתי הצדדים.









מצרכים לרוטב פלפל:

1/2 ק"ג פלפל חריף להוציא את החרצנים כשידיכם עטופים בכפפות חד פעמיות 
(כי הפלפלים ממש חריפים והם שורפים מאוד!!!) להרחיק מהפלפל את כול החרצנים
אם בא לכם למרות הכול יותר חריף תשאירו פלפל 1 או 2 עם החרצן...
1/2 חב' של ראש שום 
1 חב' של כוסברה טרייה 

לטחון את כול המצרכים בתוך מעבד מזון להוסיף חצי כפית מלח
ולשמור בצנצנת אטומה .

הכנת טורטייה
הכנת טורטייה דומה להכנת הבצק ל... 
ל-15 טורטיות 
3 כוסות קמח
1/2 כפית מלח או טיפה יותר
כף שמן
מעט אבקת אפייה בערך כפית 1 
1 1/2 מים חמים
ליצור בצק אחיד במערבל או במעבד מזון 
לעטוף את הבצק במעט שמן ולשמור בצד
כ-20 דקות ..לשטיח כול כדור מעט עם היד או עם מערוך
לחמם מחבת ולטגן במעט שמן משתי הצדדים כדקה...
אפשר לשמור במקפיא משך תקופה של חודשיים לפחות.
ולעצלנים ניתן לרכוש טורטיות בסופרים.



הרכבה של הטורטייה עם קבאב :
למרוח את הטורטייה המוכנה במעט רוטב פלפלים,להוסיף 
את הקבאב לפזר מעט בצל ופטרוזיליה ולגלגל כמו נקניק
כשאנו סוגרים גם מהצדדים את הבצק על הקבאב.
לחתוך לחצי ולהגיש לצד בצל וגם צלוחית רוטב פלפל
או לצד סלט ממש טעים ..
הגשתי אותו לצד קומפוט קר אתמול וזה היה ממש תענוג...







תגובה 1:

  1. זה טעים זה מיוחד ואצלי בבית הוא מאוד מבוקש...אשמח גם לתגובות יקירי ...

    השבמחק