יום חמישי, 6 ביוני 2013

בורקס בשר טחון לצד רוטב שזיפים...

בורקס בשר טחון לצד רוטב שזיפים...




בורקס בשר טחון לצד רוטב שזיפים...

מצרכים:
קילו קמח מנופה
כפית דבש
2 כפות מחוקות של שמרית
כפית או יותר מלח
2 1/2 כוסות מים פושרים
שמן זית 2 כפות
ליצור בצק רך לכסות את הקערה ולהמתין כשעה או
עד שהבצק יכפיל את נפחו.
המלית:
1/2 ק"ג בשר טחון
2 בצלים קצוצים דק
3 שיני שום כתוש
חצי כפית מלח
כפית כוסברה יבשה
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית פלפל פפריקה
1/4 כפית אוצחו סונלי או בהרט ישראלי
לערבב היטב ולשמור בצד.

אופן ההכנה: ליצור כדורי פנגפונג בגודל כף היד
לשטיח ולמלא עם המלית לסגור בצורת חצי סהר
לתת צורה יפה לקצוות בעזרת המזלג להעביר
לתבנית אפייה למרוח מעט מים קרים מהול במעט שמן
זית או קנולה ולאפות בתנור שחומם מראש על -170 מעלות
עד שיזהיב מעט. להגיש לצד רוטב טחמלי...






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה