יום חמישי, 27 ביוני 2013

עוף עם תפוחי אדמה פיטריות וגזר

עוף עם תפוחי אדמה פטריות וגזר




את התבשיל הזה אני מכינה בעיקר גם עם בשר בקר
והטעם שלו כול פעם רק משתבח...


המצרכים ל-2 סועדים
2 כרעים מחולקים ל-4 יח'
1 בצל גדול קצוץ דק
4 שיני שום כתושים 
1/2 כפית פלפל פפריקה מתוקה
מעט פלפל שחור
1/2 כפית בהרט גאורגי חמליסונלי אם אין 1/2 כפית כוסברה יבשה טחונה
1/2 כפית אבקת מרק עוף (לא חייב) במקום תוסיפו 1/2 גמבה אדומה 
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות 
6-7 יח' פטריות שמפיניון טריות  
3 תפוחי אדמה חתוך לקוביות 
מעט כרכום....
15 גבעולי כוסברה קצוצים דק
1/2 כוס מים מהברז
1/2 כפית מלח או לפי המליחות הרצויה....
2 כפות שמן זית או קנולה

אופן ההכנה:
מחממים שמן בסיר עמוק ומוסיפים אליו את העוף סוגרים קלות בשמן חם ומוסיפים מיד בצל
ושום מערבבים מביאים את הבצל בשקיפות קלה ומוסיפים מיד את הפלפל אדום פפריקה וגם את 
הפלפל השחור, מוסיפים בהדרגה את הפלפל הירוק את תפוחי האדמה גזר ומערבבים היטב לאחר כדקה
מוסיפים את הכרכום מערבים מוסיפים מים ונותנים לתבשיל להתבשל עד שהנוזלים טיפה מצטמצמים 
מוסיפים את המרק עוף מלח וכוסברה קצוצה...
ניתן להגיש עם פיטה חמה או לוואשי גאורגי לשבת או לחם גאורגי ולצד זה גם מלפפונים כלופים,
יתאים עד מאוד גם בצל ירוק...טעמים נהדרים וערבים לכך עד מאוד...






תגובה 1:

  1. מלפפונים קלופים אכן מאוד מטעים לתבשיל הזה שהיא ארוחה נהדרת לצהריים וגם לכול חג כי טעמו משובח עד מאוד...

    השבמחק